Mazsolás Aranka torta
15-20 dk darált keksz, 10 dk olvasztott margarin, kávé vagy tej
A kekszet az olvasztott margarinnal összekeverjük, ha száraz lenne, akkor kevés tejjel vagy kávéval lazíthatjuk. Morzsalékos állagú legyen. Egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele és a hűtőbe rakjuk.
1 cs Aranka krémpor (bármilyen), 2 cs tejszínhab por, tej, 2 cs habfixáló, mazsola, vagy aszalt gyümölcs, vagy friss gyümölcs
A krémport és a habport kikeverjük a szükséges tejjel, de nem baj, ha kicsivel kevesebbet adunk hozzá. Végül belekeverjük a habfixálót is, és a mazsolát vagy a gyümölcsöket. Ráöntjük kekszes alapra. A tetejére rakhatunk gyümölcsöket és leönthetjük gyümölcskocsonyával. De csoki forgáccsal is díszíthetjük, vagy mikróban felolvasztott dzsemmel is kipöttyözhetjük a tetejét.